Posebni pogoji

Tarife

Navedene cene vključujejo vse takse, razen v primeru, da je potrebno takse plačati na licu mesta.

Neomejene cene prvega in poslovnega razreda (l'Espace Premiere in l'Espace Affaires):

Sprememba datuma potovanja in povračilo stroškov sta možna brez doplačila. Sprememba vozovnice mora biti izvedena v agenciji Air France-a, povračilo kupnine pa v agenciji, ki je vozovnico izdala.

Neomejen ekonomski razred (Alize, Tempo Challenge, Tempo):

Sprememba datuma potovanja in povračilo stroškov sta možna ob doplačilu. Sprememba vozovnice mora biti izvedena v agenciji Air France-a, povračilo kupnine pa v agenciji, ki je vozovnico izdala.

Tarife z omejitvami v prvem, poslovnem in ekonomskem razredu:

Te tarife so odvisne od omejene razpoložljivosti mest. Lahko vsebujejo precejšnje omejitve, kot so obvezen nakup vozovnice vnaprej, zahteva po najdaljšem oz. najkrajšem bivanju, dodatni stroški pri spremembah, oz. spremembe niso možne, kupnina se v celoti ali delno ne povrne, otroški popust ni veljaven itd.

Pomembno:

Ti pogoji so odvisni od destinacije in obdobja potovanja. Za dodatne informacije o pogojih tarife lahko pokličete v agencijo Air France.

Rezervacija na spletni strani in način plačila

Spletni sistem rezervacij potrdi vašo rezervacijo, ko izberete način plačila in kliknete na ´´potrdi rezervacijo´´. Ob potrditvi rezervacije boste prejeli ´´Potrdilo o rezervaciji leta´´ in številko rezervacije, ko Air France prejme plačilo. Če pri rezervaciji ne izberete načina plačila, lahko na spletni strani preverite ceno in razpoložljivost leta, vendar rezervacija ne bo izvršena. Rezervacijo in vozovnice lahko na spletu plačate z mednarodno kreditno kartico (American Express, MasterCard, Visa, Diners Club, Eurocard) najkasneje 3 dni pred odhodom. Imetnik kreditne kartice mora biti polnoleten (najmanj 18 let) in mora biti eden od potnikov. Veseli nas, da vam lahko omogočimo varno plačilo preko spleta s SSL (Secure Socket Layer) tehnologijo. SSL deluje tako, da kodira vso komunikacijo med vašim računalnikom in našim serverjem in tako onemogoči prestrezanje informacij. Če je vaš iskalnik že opremljen s SSL, bo transakcija avtomatsko zavarovana. Če izberete plačilo v gotovini, se morate zglasiti v poslovalnici v Ljubljani in plačati vozovnico do ure in datuma, ki je določen ob rezervaciji. V nasprotnem primeru bo vaša rezervacija avtomatsko odpovedana. Vsa plačila so v evrih. Stroški rezervacije v nobenem primeru niso vračljivi

Dostava vozovnic

A: Rezervacija elektronskih vozovnic

1. Na spletu morate vozovnico rezervirati najmanj 72 ur pred odhodom. Leti, ki so na voljo za elektronske vozovnice, so označeni s črko 'E', reverite jih lahko na strani Razpoložljivost letov. 2. Po e-pošti boste prejeli potrditev rezervacije in načrt potovanja takoj, ko Air France prejme plačilo. 3. Na okencu za prijavo se identificirate s svojim dokumentom (Flying Blue kartica, kreditna kartica, potni list ali osebni dokument). Dobili boste vstopni kupon. Za določene lete se lahko prijavite tudi na spletu ali uporabite terminale, kjer se lahko prijavite sami. Naša spletna stran ne omogoča tiskanih vozovnic za destinacije, kjer je na voljo elektronska vozovnica.

B: Tiskane vozovnice

Za večino letov, ki letijo iz ljubljanskega letališča, so na voljo elektronske vozovnice. Vozovnico lahko prejmete po pošti na svoj naslov, če letite najmanj 9 delovnih dni kasneje; ali pa se zglasite v naši agenciji in vozovnico prevzamete sami.Prosimo upoštevajte, da vozovnice ni mogoče prevzeti na letališču.

Uporaba vozovnic

Rezervirana cena velja za vozovnico, ki je v celoti uporabljena, ob upoštevanju vrstnega reda in datumov navedene poti. V skladu s splošnimi prevoznimi pogoji bo vsaka neskladna uporaba, ugotovljena na dan potovanja, povzročila plačilo dodatnega pavšalnega zneska na letališču: - za lete v Evropo (vključno z metropolitansko Francijo in Korziko) v višini 125 € v kabini Economy in 300 € v kabini Business, - za medcelinske lete v višini 500 € v kabinah Economy in Premium Economy, 1500 € v kabinah Business in La Première (ali protivrednost v lokalni valuti).

OBNAŠANJE NA KROVU LETALA

Potnika obveščamo, da bo v primeru kršitve člena 15 (Obnašanje na krovu letala) Splošnih prevoznih pogojev in v skladu z določili njihovega člena 9 (Zavrnitev in omejitve prevoza) lahko dodan na seznam oseb, za katere velja prepoved za vkrcanje na letala Prevoznika na podlagi sklepa CNIL št. 2016-240.